Blog

Mobila – intretinerea ei in functie de material

Mobila este usor de intretinut atata timp cat respecti anumite conditii. Cu totii ne dorim sa ne bucaram o perioada indelungata de achizitiile facute. Daca ai investit recent in mobila din locuinta ta, avem cateva sfaturi ce merita urmate pentru a te bucura mai multa vreme de aspectul noului tau mobilier. In functie de materialul mobilierului trebuie urmati cativa pasi simpli.

Palul este un material usor, rezistent si versatil.

 

Pentru a te bucura cat mai mult posibil de mobilierul din PAL, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • Fereste acest tip de mobilier de umezeala. Amplasat intr-un mediu umed, acest material se poate umfla si modifica aspectul, exact precum parchetul.
  • Pentru a pastra aspectul, curata acest mobilier cu un detergent sau spray de curatare destinat mobilei.
  • Folosete lavete fine, din bumbac sau microfibra, pe care ai pus o cantitate mica de solutie de curatare. Pentru a nu lasa urme, sterge in forma cifrei opt.
  • Daca apar pete greu de indepartat, poti folosi suc de lamaie pentru a le indeparta. Nu folosi niciodata spirt sau dizolvant pentru a indeparta petele mai dificile de pe mobila, aceste substante vor duce la o decolorare inestetica a suprafetei.
  • Daca ai un blat de bucatarie din PAL, poti sa indepartezi petele de grasime sau mancare folosind solutii facute in casa din apa cu bicarbonat de sodiu sau cu otet alb.

Vezi aici mai multe informatii despre PAL .

Mobila din MDF este mai pretentioasa in ceea ce priveste intretinerea ei decat mobila din PAL.

Fii foarte atent la materialele din care este fabricat mobilierul tau din MDF – de cele mai multe ori structura se executa din PAL, iar fronturile din MDF. In acest caz trebuie sa folosesti solutii diferite in functie de suprafata pe care vrei s-o cureti!

  • Pentru mobilierul din MDF mat intretinerea se poate face cu o carpa moale umezita doar in apa.
  • Pentru mobilierul din MDF lucios poti sterge suprafetele de praf cu lavete moi, care nu zgarie, sau cu un pamatuf.
  • Daca suprafata are urme de murdarie sau amprente, atunci poti sterge suprafetele cu solutie de curatat geamurile, alte solutii de curatare indicate pentru lemn lasand urme.
  • In cazul in care ai mobilierul din MDF achizitionat recent, este indicat ca, timp de 15 zile de la indepartarea foliei protectoare, sa nu stergi suprafetele fronturilor lucioase. In felul acesta eviti zgarierea lor.
  • Nu se recomanda pentru niciun tip de MDF solutii pe baza de alcool, solventi chimici, acetona sau alte substante asemanatoare, aceste solutii ducand la deterioararea lui.

Vezi aici mai multe informatii despre MDF.

In concluzie, pasii ce trebuie urmati sunt foarte simpli si va recomandam cu drag sa ii aplicati.

Citeste si “Cum iti afecteaza culorile starea de spirit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*