Ati intrat vreodata intr-o incapere care desi era inalta si spatioasa, dadea totusi senzatia de sufocare? Cand vine vorba de alegerile care tin de mobila, trebuie luate in calcul toate caracteristicile incaperii in care se va afla, precum si textura materialului din care este facuta piesa de mobilier.
Sunt multi factori care pot influenta rezultatul dorit, de aceea, pentru a nu va asuma riscuri, parerea unor profesionisti este necesara. Ei sunt cei care cunosc cel mai bine caracteristicile unui spatiu si au o perspectiva mai ampla in ceea ce priveste facilitarea incaperii.

Una din cele mai importante reguli de urmat este adaptarea pieselor de mobilier astfel incat sa asigure buna functionalitate a spatiului. Spre exemplu, intr-o incapere mica, este cel mai bine sa dispuneti mobilierul pe suprafata unui singur perete din incaperea respectiva. Procedand astfel, veti avea o incapere “aerisita”, eleganta si bine facilitata.

  Care sunt diferentele intre lemn, pal si MDF?

Materialul pe care il alegem reprezinta al doilea pas facut dupa ce am am ales locul in care dorim sa dispunem piesele de mobilier. Exista intr-adevar foarte multe diferente intre aceste tipuri de mobi, insa si asemanari.

Lemnul

Desi productia moderna de lemn a fost puternic asaltata de diferitele tiuri de pal sau MDF, tot lemnul a ramas unul din cele mai preferate material folosite de clienti in scopul obtinerii unui mobilier cu bun-gust. Mobilierul din lemn are o durata de viata mai mare decat toate celelalte materiale si poate fi sculptat foarte usor.

Pal-ul ( placa aglomerata din lemn)

Pal-ul este extrem de folosit in design-ul interior pentru ca este mai putin rezistent la caldurile verii sau la temperaturile si umiditatea iernii. Acesta poate fi obtinut prin presarea resturilor de lemn tocate, unde la final se combina cu diversi adezivi.
Pal-ul melaminat este poate, cel mai folosit material pentru fabricarea mobilierului pentru ca dispune de o suprafata plana si poate fi usor prelucrat. In plus este ieftin, iar variatele care tin de culoare sunt variate.

MDF-ul(medium density fiberboard)

Este fabricat in acelasi mod in care este fabricat si palul, insa diferenta este ca lemnul este mult mai fin inainte de  presare. Comparativ cu pal-ul, MDF-ul este mault mai dens si  rezistent, insa si costurile pot fi pe masura.

Citeste si:

Mobila – intretinerea ei in functie de material

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.