momentan indisponibil - mobila

Culoarea este o constanta semnificativa pentru persoanele cu deficiente de vedere si este un instrument psihologic puternic. Folosind psihologia culorilor, poti trimite un mesaj pozitiv sau negativ, incuraja o eventuala colaborare sau calma o persoana.
In timp ce perceptiile de culori sunt oarecum subiective, exista unele efecte de culoare care au semnificatie universala.

Culorile din zona rosie a spectrului de culori, sunt cunoscute sub numele de culori calde si includ rosu, portocaliu si galben. Aceste culori calde evoca emotii variind de la sentimente de caldura si confort la sentimente de furie si ostilitate.

Totusi… rosul afecteaza procesul invatarii! Este recomandat ca mobila sa fie in nuante diferite!

Studii recente au aratat ca expunerea subiectului la aceasta culoare in timpul procesului de invatare va afecta considerabil rezultatele obtinute. Nu s-a gasit o asemanare clara, insa specialistii sustin ca legaturile dintre amintirile unei persoane sunt strans legate de o nota proasta.Aceasta culoare este recomandata spre a fi folosita in bucatarii pentru ca stimuleaza apetitul, si evitata in dormitoare sau bai.

Culorile pe partea albastra a spectrului sunt cunoscute sub numele de culori reci (albastru, violet si verde). Aceste culori sunt deseori descrise ca fiind calme, dar pot, de asemenea, sa trimita spre sentimente de tristete sau de indiferenta. Albastrul este deseori asociat cu adancimea si stabilitatea. Simbolizeaza increderea, loialitatea, intelepciunea, inteligenta, credinta, adevarul si cerul. Albastrul este considerat benefic pentru minte si pentru corp. Aceasta incetineste metabolismul uman si produce un efect calmant fiind puternic asociat cu linistea si calmul.

Albastrul mai este folosit pentru a simboliza si sinceritatea. Puteti utiliza albastru pentru a promova produsele si serviciile legate de curatenie (filtre de purificare a apei, lichide de curatare), aer si cer (companii aeriene, aeroporturi, aer conditionat), apa si mare (calatorii pe mare, apa minerala). Spre deosebire de culorile calde emotional precum rosu, portocaliu si galben; albastrul este legat de constiinta si intelect.

Utilizati albastru pentru a sugera precizia atunci cand promovati produse de inalta tehnologie. Albastrul este o culoare masculina, acceptata in randul barbatilor. Albastrul inchis este asociat cu profunzimea, expertiza si stabilitatea.

Evitati utilizarea culorii albastru atunci cand promovati alimente si gatit, deoarece suprima apetitul. Atunci cand se utilizeaza impreuna cu unele culori calde precum galben sau rosu, albastrul poate crea modele cu impact puternic si vibrant; de exemplu, albastru-galben-rosu este o schema perfecta de culoare pentru un super-erou.

Citeste si “Mobilierul executat pe comanda – solutia adecvata stilului tau!” sau afla mai multe despre simbolisica culorii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.